Clubinfo

FORZA RITMICA GENT IS OPNIEUW 'INTRINSIEKE KWALITEIT GYMNASTIEKVERENIGING'

 

I.K.-GYM is een evaluatiesysteem voor sportorganisaties in het algemeen en gymnastiekclubs in het bijzonder. Het systeem werd, in opdracht van verschillende Vlaamse sportfederaties, waaronder de Gymnastiekfederatie VLAANDEREN, ontwikkeld door de Vrije Universiteit Brussel.

 

Om de I.K.-GYM norm voor een bepaalde activiteit ( discipline ) te behalen wordt het sportaanbod van de vereniging geƫvalueerd op vier onderdelen:

 

  1. BEGELEIDING (trainer ) : de samenstelling en de expertise van de sporttechnische staf -en dit zowel kwalificaties als de praktijkervaring.

 

  1. GROEPSSAMENSTELLING EN TRAINERSMOGELIJKHEDEN : grootte en homogeniteit van de groepen alsmede het trainingsvolume - frequentie en duur van de trainingen.

 

  1. ACCOMODATIE EN MATERIEEL : specifieke kenmerken van de trainingszaal en het beschikbare materieel met bijzondere aandacht voor de functionaliteit en de veiligheid.

 

  1. SPECIFIEKE (product) KENMERKEN EN ACTIVITEITEN ( product ) : procedures inzake evaluatie en communicatie, alsook de deelname aan en organisatie van (neven)activiteiten. Voor wedstrijddisciplines wordt tevens de effectiviteit van de groepen bekeken aan de hand van een analyse van de sportieve prestaties.

 

Reeds in 2001 liet FORZA RITMICA een eerste audit uitvoeren en behaalde het I.K.-GYM-label met 81.90 %. Deze audit werd zowel in 2005 als in 2010 opnieuw uitgevoerd en opnieuw mag de vereniging zich profileren als INTRINSIEKE KWALITEIT GYMNASTIEKVERENIGING;

 

Aldus hebben de leden en de ouders van onze kleuters en leerlingen de verzekering dat zij zich aansluiten bij een solide turnclub die kwaliteit hoog in het vaandel draagt.

 

FORZA RITMICA beschikt over het Q4Gym kwaliteitslabel, een online kwaliteitsinstrument ontwikkeld door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen met de steun van Sport Vlaanderen om de werking van de jeugdclubs te ondersteunen en naar een hoger niveau te brengen. Op hun website vindt u allerlei info terug zoals wat te doen bij een ongeval bij een training op de turnclub.

 

 

info@forzaritmica.be - Lange Violettestraat 277/A, 9000 Gent - 09 269 01 07

Webdesign by Solveo