Palmares 17-18

PALMARES 2017 - 2018

BRUSSELS Cup, 19 november 2017

Op zondag nam Forza Ritmica deel aan de Brussels Cup. De gymnasten trotseerden de koude zaal en de vertraging maar wisten toch allemaal een mooie wedstrijd te turnen!

We kaapten er wel degelijk 11 medailles weg! Sudé was 3de in haar categorie en mocht bijzonder trots zijn toen ze ook nog eens zilver behaalde voor haar touwoefening.

Asoen schitterde op deze wedstrijd en werd all around 1ste en behaalde per tuig ook nog eens goud. Zij kwam dus naar huis met haar allereerste 3 gouden medailles! Vanina turnde 3 oefeningen en mag tevreden terug blikken op haar wedstrijd naast hoog talent uit Rusland, Ukraïne, enz...

Alexandra werd 2de en stond verdiend op de eerste plaats met haar prachtige baloefening. Anastasia presteerde ook prima en ontving zilver all around en schitterde met goud voor haar sterke hoepeloefening.

Laat op de avond kwamen Ana en Bente aan bod. Ana werd 3de all around en nam trots 2 gouden medailles in ontvangst voor haar hoepeloefening en touwoefening. Bente sloot de avond af en kreeg zilver all around en goud voor haar baloefening.

Kortom een mooie start van het seizoen en zeker een goede basis om verder voor te bereiden op de Belgische wedstrijden.


Proficiat meisjes, we zijn trots op jullie! Foto's van de wedstrijd via deze link


DALIA Cup Vilnius, 4 november 2017

Onder leiding van Roumiana Bourova trok de delegatie van Forza Ritmica Gent naar Vilnius voor deelname aan dit internationale tornooi Ritmiek. Andere delegaties kwamen hoofdzakelijk uit Rusland, Litouwen en Belarus.

Voor Laura Kestens, die dit seizoen voor het eerst aantreedt binnen de categorie A 11-12 jaar, was het haar eerste internationale wedstrijd op hoog niveau. Het was dus uitkijken naar haar prestaties naast gymnasten die deel uitmaken van sportscholen in Rusland. Door de stress maakte Laura enkele fouten maar toch mocht deze jonge gymnaste tevreden terug kijken naar deze ervaring.

Alexandra Safronova heeft reeds meer internationale ervaring en bracht voor het eerst haar nieuwe hoepel- en baloefening. De prestaties waren veelbelovend van deze jonge gymnaste waarbij ze voor hoepel een mooie 11.600 punten behaalde. Anastasia Edel en Alessandra Tertychna traden aan binnen de categorie junioren. Beide meisjes waren nog wat onder de indruk van de concurrentie die nog veel meer uren trainen dan zijzelf. Anastasia behaalde voor haar hoepel oefening een mooie 11.300. De oefeningen waren nog niet perfect maar de choreografieën zitten goed ineen. Deze wedstrijd was een goede leerschool en de start van het competitieseizoen! De meisjes kunnen zich nu focussen op de komende wedstrijden zoals de Brussels Cup en de Mikulas Kupa te Budapest.


Resultaten:

Laura: touw 9.550 - hoepel: 9.450

Alexandra S: hoepel 11.600 - bal 10.800

Anastasia: hoepel 11.300 - lint 9.050

Alessandra T: knotsen 9.100 - lint 8.950

RHYTHMIC DREAMS GYMNASTICS, Nederland 2017

Deelname aan de Rhythmic Dreams Gymnastics te Nederland beloont onze gymnasten met 3 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles!

Met trots kunnen we terug blikken naar de wedstrijd in Hoofddorp in Nederland waar 8 van onze competitie gymnasten hun eerste wedstrijd van dit seizoen turnden. Catarina Safronova behaalde goud binnen de categorie 2002+ met een totaal van 21499 punten. Ze turnde met hoepel en knotsen. Manon Zels behaalde hierbij zilver (21299 punten) met haar oefening met hoepel en bal.

Anastasia Edel werd beloond met een gouden medaille binnen de categorie junioren met een prachtige score van 23983 punten voor hoepel en lint. Alexandra Safronova werd eerste binnen de categorie 2006-2007 met bal en knotsen en behaalde hiervoor 22116, Laura Kestens turnde binnen diezelfde categorie en kreeg de zilveren medaille voor touw en hoepel met een totaal van 20216 punten.

Ook enkele van onze jongere gymnasten kregen de kans om ervaring op te doen. Zo werd Melek Sebaydinova 6de met haar totale score van 15133 punten voor oefening zonder tuig en touw. Haar oefening zonder tuigen was de sterkste oefening (8550 punten) binnen haar categorie! Sudé Aptoula turnde binnen haar categorie als enige gymnaste een oefening met touw (6333 punten) en kreeg hiervoor de bronzen medaille. Een heel mooie ervaring naast leeftijdsgenoten die enkel een oefening zonder tuig turnden! Maureen Van Cauwenberge turnde haar oefening zonder tuig en kreeg hiervoor

brons met 7166 punten.


Dikke proficiat aan onze gymnasten, trainsters en jurylid Julie Zels!


info@forzaritmica.be - Lange Violettestraat 277/A, 9000 Gent - 09 269 01 07