Palmares 15-16

PALMARES 2015 - 2016

Alina Cup Moskou, 2016

 

Op 19 en 20 februari namen Mayté Van Kampen en Vanina Van Puyvelde deel aan de Alina Cup in Moskou, Rusland, met als Belgisch jurylid Roumiana Bourova.

 

Mayté deed mee als eerstejaars junior, een categorie met maar liefst 65 deelneemsters van 31 landen. Op dag één nam ze met 12,916 voor hoepel direct een goede start. Bij touw was ze blijkbaar toch wat onder de indruk van de omstandigheden met toch nog 11,633 als resultaat.

 

Vanina trad als senior aan in een categorie met 34 deelneemsters van 25 landen. Ze turnde een mooie hoepeloefening die beloond werd met 13,450. Met 13,366 voor bal bevestigde ze en was haar eerste dag zeker geslaagd.

 

Op dag 2 gooide Mayté alle remmen los met knotsen en bal, waardoor 13,666 en 13,8 op het scorebord prijkten. Ze heeft hiermee nu voor alle tuigen minstens 1x de selectienorm op een FIG-wedstijd voor het EK junioren geturnd.

Vanina behaalde later op de dag 12,716 met lint en rondde een succesvol tornooi af met een mooie 13,533 voor knotsen.

 

Beide meisjes mogen trots zijn op hun resultaten in deze grote internationale wedstrijd. Proficiat!

 

Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van de resultaten.

Brussels Cup, 2016

 

23 januari 2016 – Mounier

Vandaag trokken Vanina van Puyvelde en Mayté Van Kampen naar Mounier om deel te nemen aan de Brussels Cup. Beide meisjes vertegenwoordigden voor België de kleuren van Forza Ritmica Gent.

Mayté turnde een mooi parcours en startte goed met haar hoepeloefening. Helaas liet ze een steekje vallen en miste ze een gooi. Dit werd echter volledig rechtgezet met een foutloze oefening met bal en knotsen. Als gevolg van haar mooie prestaties behaalde ze de 4de plaats op 25 meisjes.

 

Ook Vanina startte vol goede moed aan de wedstrijd, maar had wat last van stress. Haar hoepeloefening ging vlot, maar bij haar baloefening wou ze geen enkel risico nemen. Bepaalde elementen uit haar oefening liet ze dan ook achterwege. Vanina herpakte zich tijdens haar knotsoefening, maar maakte hier een lichte fout. Ondanks de zenuwen behaalde ze toch een mooie 6de plaats op 11 meisjes.

 

Beide meisjes keerden tevreden huiswaarts. Deze wedstrijd is immers niet alleen een mooie ervaring, het was eveneens een goede voorbereiding op de komende provinciale voorrondes.

Wegens de volledige Forza-familie wensen we hen dan ook te feliciteren met de behaalde resultaten. Daarnaast wensen we ook de juryleden, Romy en Vessy, alsook hun trainster, Elisabeth, te bedanken voor de begeleiding tijdens de wedstrijd.

Resultaten '5th Sparta Dordt Cup', 2015

 

Op 28 november 2015 namen enkele van onze gymnasten deel aan de '5th Sparta Dordt Cup'. Deze wedstrijd ging door in het Nederlandse Dordrecht. De Forza Ritmica kleuren werden verdedigd door Laura Kestens, Sophie en Fiona Boon, Sacha Safronova, Anastasia Edel, Manon Zels en Vanina Van Puyvelde.


Onze meisjes behaalden erg mooie resultaten! Dikke proficiat aan de meisjes en hun trainsters! Ook een dikke merci aan onze juryleden voor de verplaatsing! 

Laura Kestens

1ste plaats Mini's A

Sophia Boon

3de plaats Mini's

Sacha Safronova

3de plaats Girls A

Fiona Boon

6de plaats Girls A

Anastasia Edel

1ste plaats Hopes A

Manon Zels

1ste plaats Juniors B

Vanina Van Puyvelde

2de plaats Seniors A

Goud op Open Championship in Polen, 2015

 

Mayté Van Kampen (Forza Ritmica Gent) ging als enige Belgische op 8 november 2015 naar het “Open Championship Warsaw Mokotov” te Warschau in Polen. Samen met jurylid Roumi Bourova vertegenwoordigden ze ons land in deze wedstrijd.


In haar categorie namen 16 meisjes deel uit Rusland, Oekraïne, Finland, Letland, Litouwen en Polen. Mayté startte met een vlotte hoepel oefening die daarna door een knappe baloefening werd opgevolgd.


Op deze wedstrijd turnde zij haar eerste volwaardige junior oefeningen. Allround eindigde zij ex-aequo met een Poolse deelneemster, Mayté pakte goud en de beker mee naar huis. Proficiat Mayté met deze verdiende overwinning!


info@forzaritmica.be - Lange Violettestraat 277/A, 9000 Gent - 09 269 01 07